Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Mεσ' το Moυσείο


Δια χειρός Τσουμί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Δηλαδή του ελβετού Αρχιτέκτονα Bernard Tschumi που χθές ολόχαρος έσφιγγε τα χέρια των προσκεκλημένων στην τελετή των εγκαινίων.΄Ηδη στην ιστοσελίδα του καταγράφεται ως το τελευταίο σημαντικό έργο του.
Aλλά και του Μιχάλη Φωτιάδη, αρκετά έμπειρου Έλληνα αρχιτέκτονα κατά την Καθημερινή 11-09-01,(ασχολήθηκε με ΜΟΥΣΕΙΑ όπως του Βορρέ Λαογραφικό και Σύγχρονης Τέχνης στην Παιανία Αττικής, του Τσίτουρα Νεώτερης Σαντορίνης, του ΓΑΙΑ ως κέντρο περιβάλλοντος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας).
Ενδιαφέρουσες και οι απόψεις του -πρωθύστερες,ΤΟ ΒΗΜΑ 23 Ιανουαρίου 2000- για την Αθήνα του 21ου αιώνα:

.."Στις πόλεις μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους «έχοντες» και στους «μη έχοντες». Οι εκρήξεις αγριότητας, όπως η πρόσφατη του Λονδίνου, είναι οικονομικής ανέχειας. Θα αυξηθούν τα κύματα τρομοκρατίας χωρίς το ηθικό δίδαγμα ενός κινήματος τοπικιστικής ή θρησκευτικής απελευθέρωσης. Η αστική εγκληματικότητα τροφοδοτεί τα media και δημιουργεί μια επιτηρούμενη αμυντική αρχιτεκτονική. Κάτοικοι ταμπουρώνονται σε οικιστικά γκέτο περιχαρακωμένα από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας. Η μεσογειακή δημόσια στοά ή ο εξώστης θα κινδυνέψουν να εκλείψουν. Η αγορά των πολιτών δεν θα είναι στην πλατεία αλλά στην τηλεόραση."

To εγχείρημα της αρχιτεκτονικής του νέου Μουσείου,προβάλλεται όχι μόνο από το συνήθη τύπο και ΜΜΕ αλλά και από ειδικευμένες ιστοσελίδες όπως π.χ. το Interior Design ή το ArcSpace.com
Γκρίνιες δεν είδαμε πολλές, ίσως κάποιες αιτιολογημένες από "ψαγμένα" ιστολόγια.

Ακούμε τον Σπύρο Σακκά, που ντύνει με τη φωνή του και το τραγούδι που μας δάνεισε τον τίτλο ( απο το διπλό δίσκο Εδώ Λιλλυπούπολη), σε μουσική Νικ.Κυπουργού, αλλά και τις εικόνες από το νέο μας Μουσείο. Με γειά μας!

5 Comments:

Blogger Penelope said...

Εχω απαντήσει ήδη επι προσωπικού, πόσο φανατική είμαι με την Λιληπούλη ακόμη και σήμερα... Μια φορά την εβδομάδα το παίζουμε σίγουρα το CDακι σπίτ μας.

Ξέρω ότι δεν είναι και πολύ της αρεσκείας σας οι παρόμοιες ενεργειες, αλλά θα επαναλάβω το ατόπημα. Σας έχω ένα μικρό δωράκι (αν κοπιάσετε από το blog μου).

12:31 μ.μ., Ιουνίου 22, 2009  
Blogger Penelope said...

Ωπς Λιλλυπούπολη ήθελα να γράψω...αλλά τα έκανα μαντάρα στην βιασύνη μου επάνω.

12:32 μ.μ., Ιουνίου 22, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Kαλημέρα αξιαγάπητη Πηνελόπη μου! Το blog σου δεν έχει μόνο άρωμα βανίλιας αλλά αποπνέει και ευγένεια!

Εγώ όχι μόνο την "ακουγα" τη Λιλλυπούπολη, αλλά "είδα" και την παράσταση τότε που η μεγάλη μου ήταν τόση δά μικρούλα... χθες δηλαδή!
Αθάνατο Τρίτο και επιρροή Χατζιδάκη..

1:33 μ.μ., Ιουνίου 22, 2009  
Blogger luna said...

με γεια μας, με γεια μας!
πι.εσ. σου χω και εγω ενα δωρακι αν κανεις κεφι ελα να το παρεις

10:18 μ.μ., Ιουνίου 22, 2009  
Blogger Katerina ante portas said...

Γειά σου Luna! Eυχαριστώ! Μετά το αξιοσέβαστο το αξιαγάπητο είναι ότι πρέπει!!

5:11 μ.μ., Ιουνίου 23, 2009  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.