Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2013

Kαλή Xρονιά! -Θεοφάνεια στο Παρόρι


Γλίστρησε και το 2012 στο παρελθόν... Νέα χρονιά χωρίς φανφάρες, χωρίς ιδιαίτερες χαρές υποδοχής. Με κρύο γεναριάτικο, βασανιστικό,  πραγματικό  και όχι μόνο στις ψυχές μας απ την πολιτιστική-εθνική-οικονομική κρίση.
Εκ Θεού άρξασθε όμως,  έτσι  σήμερα  φιλοξενούμε  τις φωτογραφίες απο τον εορτασμό των Θεοφανείων όχι στα παραθαλάσσια  αλλά στα ορεινά! Στο Παρόρι δίπλα απ τον  Μυστρά, κάτω απ τα γέρικα πλατάνια  στις βρύσες που φέρνουν το νερό απ τις πηγές στον Ταΰγετο, εκεί έγινε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.  Ο φίλος μου και άοκνος  τοπικός "άρχων" ο Σταύρος ο Περγαντής, δίπλα απ τον ιερέα, πρέπει να είναι περήφανος που κατάφερε αυτή η Θρησκευτική τελετή να γίνεται σ'αυτόν τον πανέμορφο χώρο.
Έτσι, μια πομπή ξεκινά απο το χώρο του αγ.Νικολάου,μετά τη Λειτουργία των Φώτων, διασχίζει δίπλα απ το ποτάμι τα δρομάκια του χωριού, για να φθάσει στον Κέραμο, στην πλατεία με τα νερά.Στο ιδανικώτερο σημείο, αγιάζονται Υδατα και άνθρωποι, άλογα και έλλογα  με την ευλογία του γέροντα ιερέα π.Θεολόγου:
-Δίπλα απ το εκκλησάκι της Παναγίας, πάνω απο την αρχαία πετρόχτιστη καμαρωτή βρύση,στο πλάτωμα,
-Δίπλα απ το ποτάμι που κατεβάζει  στο φαράγγι της Λαγκαδιώτισσας με τον ίδιο ζείδωρο αρχέγονο ήχο του νερού,  απο  "τας πηγάς των Υδάτων"
-Δίπλα  στη ρίζα  του αρσενικού βουνού, του Ταΰγετου,με την καθαρή ανάσα του βουνού...

(Ακούμε το χορωδιακό, The Lord Bless You and Keep You,  του John Rutter)

Ετικέτες , ,

2 Comments:

Anonymous Ιω. said...

Καλή χρονιά κ.Κατερίνα, με υγεία και δύναμη. Να αντέξουμε και να μη χάσουμε το κουράγιο μας στο τσουνάμι των προδοσιών και εκ των έσω επιθέσεων

12:50 μ.μ., Ιανουαρίου 10, 2013  
Blogger Katerina ante portas said...

Σας ευχαριστώ πολύ,Ιώ.
"Τσουνάμι"! Πολύ δυνατή εικόνα. Αλλά έχετε δίκιο η προδοσία είναι επόμενη της ασύδοτης ηλιθιότητας και φιλαρχίας, που φαίνεται ότι καλά κρατεί σε κυβερνητικά μετερίζια..

1:57 μ.μ., Ιανουαρίου 10, 2013  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

noimage

Powered by Blogger


clock-desktop.com
  • Easy-Hit-Counters
  • Free Web Countersfrom18.11.05
  • Click for Athens, Greece Forecast Creative Commons License
    Αυτό έργοαναφορά www.katerinaanteportas.blogspot.com χορηγείται με άδεια 3.0 Unported.